Zöldséges fogas, fóliában

Hozzávalók

  • 60 dkg fogas,
  • 1 db cukkini,
  • 1 db padlizsán,
  • 1 db paradicsom,
  • 1 fej hagyma (lila),
  • 5 dkg vaj,
  • 40 dkg burgonya,
  • 1 db citrom,
  • só,
  • bors,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 köteg petrezselyem

Ennek a halreceptnek az a sajátossága, hogy nagyon gyorsan és nagyon könnyen elkészíthető.

A fogast felvágom, majd a zöldségeket is felszeletelem. A halszeletre rátesszük a karikára vágott zöldségeket, és a tetejére is egy halszelet kerül. Sózom, majd becsomagolom alufóliába. Megsütöm a sütőben, kb. 15 perc alatt el is készül.

Ezt az ételt például tábortűznél is el lehet készíteni. Akkor a körete fóliában sült burgonya lehet. Most én a burgonyát előre megfőztem, majd a főtt burgonyát felkarikázom, és serpenyőben pirosra sütöm.

Tejszínből és a citromból mártást is készítek, no ez az, ami viszont a tábortűznél kimarad. Őszinte vagyok: erre nincs ötletem - marad a konyha! Visszaforralom a tejszínt, citrommal és sóval ízesítem. Tálalásnál petrezselyemmel megszórom.

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.