Zöldséges fogas fóliában

Hozzávalók

60 dkg fogas, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 1 db paradicsom, 1 fej hagyma (lila), 5 dkg vaj, 40 dkg burgonya, 1 db citrom, só, bors, 2 dl tejszín, 1 köteg petrezselyem

 

Zöldséges fogas fóliában

Zöldséges fogas fóliában

 

Ennek a halreceptnek az a sajátossága, hogy nagyon gyorsan és nagyon könnyen elkészíthető. De, mielőtt nekifognának, jönnek a szokásos praktikus információk az árakról, itt. A Viktória-tavi fogasfilé árát adtuk meg, de ugyanazon az oldalon láthatják a bőrös fogasfilé árakat, sőt, a tilápiát is - ha spórolni akarunk, jó választás ez utóbbi:).

A fogast felvágom, majd a zöldségeket is felszeletelem. A halszeletre rátesszük a karikára vágott zöldségeket, és a tetejére is egy halszelet kerül. Sózom, majd becsomagolom alufóliába. Megsütöm a sütőben, kb. 15 perc alatt el is készül.

Ezt az ételt például tábortűznél is el lehet készíteni. Akkor a körete fóliában sült burgonya lehet. Most én a burgonyát előre megfőztem, majd a főtt burgonyát felkarikázom, és serpenyőben pirosra sütöm.

Tejszínből és a citromból mártást is készítek, no ez az, ami viszont a tábortűznél kimarad. Őszinte vagyok: erre nincs ötletem - marad a konyha! Visszaforralom a tejszínt, citrommal és sóval ízesítem. Tálalásnál petrezselyemmel megszórom.

Nézzenek meg egy tenger gyümölcsei receptet is!

Bár nyilván azért érkeztek erre az oldalra, mert halreceptet kerestek, de engedjék meg, hogy mutassunk egy jó kis vadreceptet is, itt!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldséges fogas fóliában
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.