Zöldséges hal

Hozzávalók

80 dkg alaszkai tőkehalfilé (vagy, ha jobban állnak, Viktória-tavi fogasfilé), 1 db cukkini, 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga), 5 dkg olívabogyó, 1 db padlizsán, 4 db paradicsom, provence-i fűszer, só, 15 dkg trappistasajt, 50 dkg burgonya, 1 dl tejszín, 1 dl tej

 

Zöldséges hal

Zöldséges hal

 

A zöldséges hal elkészítése

A halból 4 nagy lapos szeletet vágunk. Besózzuk, félretesszük. Az alaszkai tőkehalfiléhez itt találnak árat. És ha már beharangoztuk a hozzávalókban a Viktória-tavi fogasfilét, összehasonlító árat itt találnak hozzá!

A zöldségeket apró kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon lepirítjuk, sózzuk, provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk, és reszelünk bele egy kevés sajtot.

A halat kevés olajon kicsit megsütjük. Mindkét oldalát elősütjük. A ragut a halra rárakjuk.

Megreszeljük még több sajttal, majd forró sütőbe vagy szalamanderbe helyezzük, és készre sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.

Ha már hal - és nálunk mindig van hal! - nézzenek meg egy tonhalreceptet is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldséges hal
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.