Receptek: Húsételek

Hortobágyis derelye, paprikás mártással

Hozzávalók 2 db csirke, 10 dkg zsiradék, 2 db vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 3 dl tejföl, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, só, fűszerpaprika A gyúrt tésztához: 80 dkg liszt, 6 db tojás, só   Hortobágyis derelye, paprikás mártással   A hortobágyis derelye, paprikás mártással recept elkészítése Először is készítünk egy paprikás csirkét. A…
Bővebben


Kibbeh báránnyal töltve

Hozzávalók 50 dkg darált hús (bárány), 1 db avokádó, 22 dkg búzadara, 1 db chilipaprika, 2 db hagyma, só, bors, 50 g fenyőmag, 5 evőkanál olaj (olíva), 3 szál koriander, 1 teáskanál kömény (római)   Kibbeh báránnyal töltve   A kibbeh báránnyal töltve recept elkészítése   Mielőtt belevágnánk: az autentikus libanoni recept bulgurral készül, mi…
Bővebben


Csirke friss sajttal, rizottóval

Hozzávalók 60 dkg csirke, 5 dkg paraj, 20 dkg túró, 5 dkg juhtúró, 10 dkg trappista sajt, só, fokhagyma, 1 db paradicsom, 1 db kaliforniai paprika, 1 db répa, 1 db cukkini, 1 dl bor, 40 dkg főtt rizs, 5 dkg vaj   Csirke friss sajttal, rizottóval   A csirke friss sajttal, rizottóval recept elkészítése   A csirkemellből kb. 6 dkg-os szeleteket vágunk. Kicsit kiklopfoljuk, besózzuk, majd így…
Bővebben


Szűzpecsenye fenyőmaggal és kuszkusszal

Hozzávalók 60 dkg sertés szűzpecsenye, 12 dkg fenyőmag, 20 dkg kuszkusz, só, 15 dkg aszalt gyümölcs, durvabors   Szűzpecsenye fenyőmaggal és kuszkusszal   A szűzpecsenye fenyőmaggal és kuszkusszal recept elkészítése   A szűzpecsenyéből remek ételek készülnek, és nem mellékes, hogy nagyon sokféleképp el lehet készíteni. Ez most egy magos variáció, és figyeljenek a köretre is. Ma már nem csak "szorgos…
Bővebben


Bakonyi csirke tejfölös csuszával

Hozzávalók 50 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 1 db paradicsom, 5 dkg császárszalonna, 2 fej hagyma, 1 db töltenivaló paprika, petrezselyem, só, bors, fűszerpaprika, 0,5 l tejföl, 25 dkg csuszatészta   Bakonyi csirke tejfölös csuszával   A bakonyi csirke tejfölös csuszával recept elkészítése   A szalonnát apró kockára vágjuk és lepirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, az apró kockára vágott paradicsomot, és a kockára vágott…
Bővebben


Olívás, mozzarellás csirke

Hozzávalók 60 dkg csirkemell, 20 dkg mozzarella, 10 dkg olívabogyó, 4 db narancs, kevés balzsamecet, 20 dkg rügysaláta, cukor, só, provence-i fűszerkeverék   Olívás, mozzarellás csirke   Az olívás, mozzarellás csirke elkészítése   A csirkemellet felszúrjuk. Az üregbe összevágott olívabogyót és vizes mozzarellát töltünk. Provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk a csirkét, megsózzuk. Kis lángon mindkét oldalát megsütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak! Egy…
Bővebben


Borókás vadragu

  Hozzávalók babérlevél, borókabogyó, 1 evőkanál mustár, 1,5 dl tejföl, só, bors, fél teáskanál paradicsompüré, 3 fej hagyma, 8 dkg gomba (róka), 60 dkg gnocchi, 50 dkg szarvasgerinc   Borókás vadragu   A borókás vadragu elkészítése   A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott szarvasgerincet. A szarvasgerinchez aktuális árat itt…
Bővebben


Bébikukoricás, zöldséges csirkemell

Hozzávalók 60 dkg csirkemell, 10 dkg bébikukorica, 1 db cukkini, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db zöld kaliforniai paprika, 1 db répa, 2 evőkanál méz, 2 db paradicsom, 25 dkg rizs, 1 evőkanál szójaszósz, só, fél köteg koriander, 1 teáskanál keményítő   Bébikukoricás, zöldséges csirkemell   A bébikukoricás, zöldséges csirkemell elkészítése   A csirkemellből…
Bővebben


Mangalica szűzpecsenye vajastésztában

Hozzávalók 70 dkg mangalicaszűz, 15 dkg vajastészta, 1 db cukkini, 1 db répa, 1 db tojás, egész színes bors, szegfűbors, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál ketchup, 2 dl tejszín, 2 cl konyak   Mangalica szűzpecsenye vajastésztában   A mangalica szűzpecsenye vajastésztában recept elkészítése A vajastésztát szépen kinyújtom és 4 egyenlő részre vágom. A mangalicaszüzet eközben…
Bővebben