Ananászos csirkemell spárgával

Az ananászos csirkemell spárgával recept hozzávalói

  • 40 dkg szélesmetélt,
  • 20 dkg csirkemellfilé,
  • 20 dkg spárga,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg laskagomba,
  • 10 dkg hagyma,
  • só,
  • bors,
  • chili szál,
  • szójaszósz,
  • 20 dkg friss ananász,
  • 1 evőkanál keményítő,
  • 2 evőkanál méz,
  • 1 db lime,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 db zöldpaprika,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • tabasco,
  • 1 csomó újhagyma
Ananászos csirkemell spárgával

Ananászos csirkemell spárgával

 

Az ananászos csirkemell spárgával recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul - ha szeretnének egy ételt, ami hangulatában ázsiai is, meg nem is. A fentieknek megfelelően nem egy pontos ázsiai recept ez, inkább a távol-keleti konyha hangulatát tükrözi. Nézzék meg, készítsék is el így!

A szélesmetéltet bő sós, forró vízben kifőzzük. A csirkemellfiléket a vékony szeletekre vágott zöldségekkel együtt lepirítjuk. A csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.

Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kis szeletekre vágott ananászt, és megszórjuk keményítővel. Fontos, hogy a tészta főzőlevével engedjük fel, és a szélesmetélttel összekeverve már tálalhatjuk is.

 

Itt pedig egy indiai hangulatú receptet találnak, ha már távoli ízeket idéztünk meg!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.