Ánizsos csirkecomb chilis szilvával

Hozzávalók, ánizsos csirkecomb chilis szilvával

60 dkg csirkecomb

1 gerezd fokhagyma
majoranna
20 dkg szilva
4 dl vörösbor
ánizs
1 teáskanál cukor
1 db chili

 

Ánizsos csirkecomb chilis szilvával

Ánizsos csirkecomb chilis szilvával

 

Alapvetően ünnepi alkalmakra ajánlom ezt az ételt, de bármikor elkészíthető. Remek a hangulata, tény, hogy kicsit tovább tart az elkészítése, mint általában, de szerintem megéri.

 

Az ánizsos csirkecomb chilis szilvával recept elkészítése

 

A combokat bepácoljuk (só, fokhagyma, majoranna), majd sütjük. Érdemes egy napig pácolni. A fél órán át 145 fokon sütöm. Az utolsó 10 percben 200 fokon kell sütni, hogy megpiruljon. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Mézkaramellel indítunk. Nagyon szeretem a természetes dolgokat. A szilvákat félbevágom, vagy, ha nagyon nagy darab, akkor negyedeljék nyugodtan. A szilvát a végén teszem bele, mert nem szilvalekvárt, hanem szilvaragut készítek.

A mézkaramellbe vörösbort öntök és beleszórom az ánizsport. A chillit felkarikázom és pár karikát a ragunkhoz adok. Nem kell sok, még aki szereti a csípőset, az se tegyen bele sok chilit, mert akkor a chili elnyomja a ragut ízét.

A mézkaramellás vörösbort besűrítem keményítővel. Külön tálkában elkeverem a keményítőt hideg vízzel, ezt öntöm a ragualaphoz.. Beleteszem a szilvát. Amikor összeforr, akkor készen vagyunk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánok!

Kattintson ide egy másik, ánizzsal ízesített receptért!

Cím
recipe image
Recept neve
Ánizsos csirkecomb chilis szilvával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.