Articsókás kecskeragu olívabogyóval

Hozzávalók, articsókás kecskeragu olívabogyóval

1,5 kg csontos kecskehús
10 dkg vöröshagyma
20 dkg articsóka
15 dkg zöld, mag nélküli olívabogyó
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál dijoni mustár
1 dl olívaolaj
5 dl fehérbor
3 dl alaplé
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín

őrölt fekete bors
babérlevél
tárkony

 

Articsókás kecskeragu olívabogyóval

Articsókás kecskeragu olívabogyóval

 

Az articsókás kecskeragu olívabogyóval recept elkészítése

 

Különleges alapanyagokból készül a mai étel, mert nem mindennap használunk már kecskét, és articsókát sem. Remek élmény lesz!

A feldarabolt kecskehúst besózzuk, és 1- 2 óráig állni hagyjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kecskehúst. Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a alaplével, hozzáadjuk a babért, a borsot. Fedő alatt majdnem készre pároljuk. A kecskehúshoz aktuális árat itt találnak.

Hozzákeverjük a félbevágott articsókát és a fehérbort. Felforraljuk. Elkészítjük a habarást a tejfölből és a lisztből. Mustárt is keverünk a habarásba. Amikor a hús megpuhul, belekeverjük a habarást.

Tejszínnel selymessé tesszük, hozzáadjuk az olívabogyót. Kivesszük a babérlevelet, felforraljuk, megszórjuk a tárkonnyal, ha kell, utóízesítjük. Kifőtt tészta illik hozzá legjobban.

Ha szeretnének még böngészni receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Articsókás kecskeragu olívabogyóval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.