Articsókás, tárkonyos gidaragu

Az articsókás, tárkonyos gidaragu recept hozzávalói

60 dkg kecskecomb, 30 dkg articsóka konzerv, 1 fej vöröshagyma, 4 dl tejszín, 1 csomag tárkony, só, 2 db citrom, olívaolaj

Articsókás, tárkonyos gidaragu

Articsókás, tárkonyos gidaragu

 

Az articsókás, tárkonyos gidaragu recept elkészítése

 

Két különlegességet tettünk bele ebbe a receptbe, a kecskehúst, valamint a gyümölcs is, zöldség is articsókát. Külön-külön is megérné, így együtt pedig pláne. Próbálják ki!

A hagymát finomra vágjuk, majd kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a nagyobb darabokra vágott kecskehúst. A kecskehúshoz aktuális árat itt találnak.

Addig pároljuk, amíg a hús ki nem fehéredik, ekkor megsózzuk, és kevés vizet aláöntve tovább pároljuk. Mikor majdnem megpuhult, ízesítjük citromlével és apróra vágott tárkonnyal.

Felöntjük tejszínnel, végül hozzáadjuk a negyedekbe vágott konzerv articsókát. Az articsókához aktuális árat itt találnak.

Friss kenyérrel is isteni lakoma, de párolt rizzsel is próbálják ki. Ez egy igazi tárcsában készítendő étel, de lehet bográcsban is főzni, és persze nem csak a szabadban, de a konyhában is ugyanilyen fenséges lesz. Mikor mire lesz, van lehetőség.

 

Ha már itt járnak, mutatunk egy másik articsókás kecskeragu receptet, itt nézhetik meg.

 

És persze szóljon a zene, legyen jó hangulat, és remek lesz az étel is!

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Articsókás, tárkonyos gidaragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.