Aszalt szilvás sertésfilé brokkolival

Hozzávalók, aszalt szilvás sertésfilé brokkolival

  • 70 dkg sertésszűz,
  •  só,
  •  bors,
  •  bor (fehér),
  •  10 dkg vaj,
  •  10 dkg póréhagyma,
  •  30 dkg aszalt szilva,
  •  1 dkg szegfűszeg,
  •  1 dkg egész fahéj,
  •  1 dkg vaníliás cukor,
  •  30 dkg brokkoli

 

Aszalt szilvás sertésfilé brokkolival

Aszalt szilvás sertésfilé brokkolival

 

Az aszalt szilvás sertésfilé brokkolival

 

A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük. A sertésfilé aktuális árát itt találja. A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. Figyelem: a vajtól nemcsak ízesebb, de még fényesebb, látványosabb is lesz az étel!

További aszalt szilvás receptjeinket itt találja.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Aszalt szilvás, brokkolis sertésfilé
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.