Aszalt szilvával töltött csirkemell

Az aszalt szilvával töltött csirkemell recept hozzávalói

  • 4 db csirkemell,
  • só,
  • bors,
  • kakukkfű,
  • 15 dkg bacon,
  • 50 dkg burgonya,
  • 15 dkg vaj,
  • 15 dkg aszalt szilva,
  • 1 dl vörösbor
Aszalt szilvával töltött csirkemell

Aszalt szilvával töltött csirkemell

 

Az aszalt szilvával töltött csirkemell recept elkészítése

 

Ismét egy olyan recept következik, amely több verzióban is elérhető a Mit főzzünk ma? oldalán, mert a séfek ízlése is különböző. Nézzék meg ezt a variációt is, és készítsék is el így! Kivételesen nem ajánljuk be a többi verziót, keressék meg az oldalon, legyenek szívesek:).

És rögtön az elején egy tipp, hogy hogyan készítsük elő a tölteléket: kevés vörösborban puhítsuk fel az aszalt szilvát. Az aszalt szilvához aktuális árat itt találnak.

Elkészítjük a tölteléket: kevés vörösborban felpuhítjuk az aszalt szilvát. A csirkemellet felszúrjuk, kis zsebet készítünk a tölteléknek. Megtöltjük a csirkét. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, beletekerjük bacon szalonnába.

Tepsibe vagy jénai tálba helyezzük a töltött csirkemelleket, szép sorban, egymás mellé, és megsütjük, kb. 20 perc alatt elkészül. Köretnek burgonyapürét adunk. A csirkemellet felszeletelve tálaljuk.

 

Itt pedig egy további csirkés receptet ajánlunk.

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Aszalt szilvával töltött csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.