Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók, aszalt szilvával töltött csirkemell

  • 4 db csirkemell,
  • só,
  • bors,
  • kakukkfű,
  • 15 dkg bacon,
  • 50 dkg burgonya,
  • 15 dkg vaj,
  • 15 dkg aszalt szilva,
  • 1 dl vörösbor

 

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Aszalt szilvával töltött csirkemell

 

Az aszalt szilvával töltött csirkemell elkészítése

 

Egy tipp, hogy hogyan készítsük elő a tölteléket: kevés vörösborban puhítsuk fel az aszalt szilvát. Az aszalt szilvához aktuális árat itt találnak.

Elkészítjük a tölteléket: kevés vörösborban felpuhítjuk az aszalt szilvát. A csirkemellet felszúrjuk, kis zsebet készítünk a tölteléknek. Megtöltjük a csirkét. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, beletekerjük bacon szalonnába.

Tepsibe vagy jénai tálba helyezzük a töltött csirkemelleket, szép sorban, egymás mellé, és megsütjük (kb. 20 perc alatt elkészül). Köretnek burgonyapürét adunk. A csirkemellet felszeletelve tálaljuk.

Itt pedig egy további csirkés receptet ajánlunk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Aszalt szilvával töltött csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.