Aszalt szilvával töltött pulykamell, mazsolás rizzsel

Hozzávalók, aszalt szilvával töltött pulykamell, mazsolás rizzsel

  • 80 dkg pulykamell,
  • 20 dkg aszalt szilva,
  • 4 db tojás,
  • petrezselyem,
  • só,
  • bors,
  • 10 dkg bacon,
  • 50 dkg rizs,
  • 10 dkg mazsola,
  • 3 db zsemle

 

 

Az aszalt szilvával töltött pulykamell, mazsolás rizzsel recept elkészítése

 

A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, és enyhén besózzuk. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Elkészítjük a tölteléket: a zsemlét langyos vízbe beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd tálba helyezzük, hozzáadjuk az aszalt szilvát, az apró kockára vágott bacont. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet. Így a pulykaszeletekre halmozzuk, majd szorosan feltekerjük, és összetűzzük a szeleteket.

Forró olajban, közepes lángon készre sütjük. Közben olajon felhevítjük a rizst, lobogó sós vízzel felöntjük, kb. 1,6-szoros mennyiséggel.

Hozzáadjuk a mazsolát, lefedjük, és takarékon készre pároljuk. A megsült húsból eltávolítjuk a hústűt, felszeleteljük, és a kész rizzsel tálaljuk.

A teljes videórecept itt érhető el.

 

Aszalt szilvával töltött pulykamell, mazsolás rizzsel

Aszalt szilvával töltött pulykamell, mazsolás rizzsel

 

Ha szeretnének még pulykarecept közül válogatni, látogassanak el a Mit főzzünk ma? recepttárába, ide. Nézzenek körül, válasszanak!

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Aszalt szilvával töltött pulykamell, mazsolás rizzsel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.