Babos bárány sült paradicsommal

A babos bárány sült paradicsommal recept hozzávalói

30 dkg ceruza- vagy vajbab, 40 dkg báránycomb, 10 dkg újhagyma, 3 fokhagymagerezd, 1 db rozmaringág, 1 db kakukkfűág, 20 dkg paradicsom vagy koktélparadicsom, 5 evőkanál olaj, só, 2 dkg füstölt szalonna

Babos bárány sült paradicsommal

Babos bárány sült paradicsommal

 

A babos bárány sült paradicsommal recept elkészítése

 

Sajnos a bárány meglehetősen kikopott a magyar gasztronómiából, elég baj. Hozzájutni sem túl könnyű, de úgy gondoljuk, a magunk eszközeivel segítünk ezen. Sok-sok bárányreceptet adtunk eddig is, és fogunk is adni, itt lehet válogatni. Az alábbi receptben zöldségek egészítik ki a sült húst, próbálják ki ezt a módozatot is!

A babot megtisztítjuk, sós vízben 5 percig főzzük. A hagymát tisztítjuk, finomra vágjuk, a fokhagymát szintén.

A rozmaring és kakukkfű ágakat nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot megmossuk, leszárítjuk. 3 evőkanálnyi olajon, serpenyőben a vöröshagymát és a fokhagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, a babot, sót, borsot, és 2 percig pirítjuk.

A paradicsomot hozzáadjuk, kb. 1 percig sütjük. A visszamaradt olajban a bárányt, amit befűszereztünk, a zöldfűszerekkel együtt megsütjük. A babon tálaljuk. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

 

Egy más karakterű bárányreceptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Babos bárány sült paradicsommal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.