Babos, húsos grilltányér

A babos, húsos grilltányér recept hozzávalói

80 dkg ceruzabab, 40 dkg hátszín, 40 dkg pulykamell, 40 dkg sertésfilé, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg vaj, 50 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 10 dkg bacon, kakukkfű

Babos, húsos grilltányér, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Babos, húsos grilltányér, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A babos, húsos grilltányér recept elkészítése

 

Azért, mert grilltányérnak neveztük el ezt az ételt, nem feltétlenül grillszezonban lehet csak elkészíteni. Sőt. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A ceruzababot leforrázzuk, lehűtjük. Figyelem: ha egy pici szódabikarbónát tesznek a vízbe, akkor a bab a színét jobban megőrzi! Leszárítjuk, és a szeletelt baconba tekerjük.

A húsokat szeleteljük, fűszerezzük, a főtt burgonyát szeletekre vágjuk, forró serpenyőben pirítjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, sóval, borssal a vajhoz keverjük, ezzel el is készült a fűszervaj. Természetesen petrezselyemzöld helyett ízlésüknek megfelelően más fűszert is használhatnak, ezt most Önökre bízzuk. Ez a mi verziónk, használják bátran ezt, amúgy. Hátszínhez aktuális árat itt találnak!

A húsokat serpenyőben megsütjük, a ceruzababot mellette szintén elkészítjük, majd tálaljuk. A burgonya mellé tesszük a húst, rá pedig a zöld fűszervajat. Nos, ennyire egyszerűen elkészül egy igazi grilltányér!

 

Egy másfajta hátszínreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Babos, húsos grilltányér
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.