Barackkal és avokádóval készült csirkemellfilé

A Barackkal és avokádóval készült csirkemellfilé hozzávalói

  • 80 dkg csirkemellfilé,
  • só,
  • bors,
  • késhegynyi curry,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 dl alaplé (hús),
  • 10 dkg (befőtt) őszibarack,
  • 1 fej jégsaláta,
  • 1 db avocadó,
  • citromlé,
  • 3 evőkanál joghurt,
  • 3 evőkanál tejszín,
  • 1 evőkanál baracklekvár

 

Barackkal és avokádóval készült csirkemellfilé

Barackkal és avokádóval készült csirkemellfilé

 

Az avokádót megfelezzük, magját kivesszük. Az egyik felét felszeleteljük és egy kicsit félretesszük, a másik feléből kikaparjuk a gyümölcshúst, s beletesszük egy tálba és villával összetörjük. (A héját se dobják el, mert még szükségünk lesz rá!)

Az avokádóhoz baracklekvárt, kockára vágott barackbefőttet, sót, curryport és joghurtot teszünk. Az egészet összekeverjük, s betöltjük az avokadó héjába.

A csirkemellet most vágjuk le úgy, hogy a szárny is rajta maradjon, így sokkal mutatósabb, érdekesebb lesz. A csirkét sózzuk, borsozzuk, curry-vel ízesítjük.

Étolajat forrósítunk, csirkemellet megsütjük. Felengedhetjük húsalaplével, ez az önök ízlésétől függ.

Tálalásnál salátára helyezünk egy legyező alakúra vágott barackot, mellé a betöltött avokádó és természetesen a csirke sem maradhat el.

Jó étvágyat kívánunk!

Egy barackkal készült leves receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Barackkal és avokádóval készült csirkemellfilé
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.