Bárány-nyárs parmezánnal, edámi sajttal

A bárány-nyárs parmezánnal, edámi sajttal recept hozzávalói

50 dkg darált bárányhús, 5 dkg parmezán sajt, 5 dkg edámi sajt, fél fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, majoranna, bazsalikom, rozmaring, 1 liter joghurt, 1,5 kg uborka, bors, 30 dkg burgonya, 12 db hurkapálcika

Bárány-nyárs parmezánnal, edámi sajttal

Bárány-nyárs parmezánnal, edámi sajttal

 

A bárány-nyárs parmezánnal, edámi sajttal recept elkészítése

 

Amikor már látjuk, hogy közeledik a jó idő, ideje keresgélni jó kis nyársas recepteket. Persze többfunkciós az, amit most adunk, mert a konyhában is simán el lehet készíteni. Különlegessége a bárány, vágjanak bele bátran! Nézzék meg, próbálják ki!

A darált bárányhúshoz hozzáadjuk a reszelt parmezánt és edámi sajtot. Sózzuk. Majoránnát, rozmaringot adunk hozzá. Egy gerezd zúzott fokhagymát és bazsalikomot is teszünk bele. Összegyúrjuk jó alaposan. Hurkapálcákra gyurmázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon forgatva, megsütjük. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

A joghurtot lecsepegtetem. Az uborkát lereszeljük és besózzuk. Így állni hagyjuk majd jó alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett joghurthoz, majd zúzott fokhagymát is adunk hozzá, és fehérborsot. Összekeverjük.

A burgonyát héjában megfőzzük. Felmelegített serpenyőben kevés olajon átpirítjuk. A joghurtos uborkát és a burgonyát a nyárssal tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Egy másik nyársas receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bárány-nyárs parmezánnal, edámi sajttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.