Bárány nyárson parmezánnal, edámival

A bárány nyárson parmezánnal, edámival recept hozzávalói

50 dkg darált bárányhús, 5 dkg parmezán sajt, 5 dkg edámi sajt, fél fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, majoranna, bazsalikom, rozmaring, 1 liter joghurt, 1,5 kg uborka, bors, 30 dkg burgonya, 12 db hurkapálcika

Bárány nyárson parmezánnal, edámival

Bárány nyárson parmezánnal, edámival

 

A bárány nyárson parmezánnal, edámival recept elkészítése

 

Amikor már látjuk, hogy közeledik a jó idő, ideje keresgélni jó kis nyársas recepteket. Persze többfunkciós az, amit most adunk, mert a konyhában is simán el lehet készíteni. Különlegessége a bárány, vágjanak bele bátran! Nézzék meg, próbálják ki!

A darált bárányhúshoz hozzáadjuk a reszelt parmezánt és edámi sajtot. Sózzuk. Majoránnát, rozmaringot adunk hozzá. Egy gerezd zúzott fokhagymát és bazsalikomot is teszünk bele. Összegyúrjuk jó alaposan. Hurkapálcákra gyurmázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon forgatva, megsütjük. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

A joghurtot lecsepegtetem. Az uborkát lereszeljük és besózzuk. Így állni hagyjuk majd jó alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett joghurthoz, majd zúzott fokhagymát is adunk hozzá, és fehérborsot. Összekeverjük.

A burgonyát héjában megfőzzük. Felmelegített serpenyőben kevés olajon átpirítjuk. A joghurtos uborkát és a burgonyát a nyárssal tálaljuk.

 

Egy másik nyársas receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bárány nyárson parmezánnal, edámival
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.