Bárány nyárson, parmezánnal és edámi sajttal

Hozzávalók

5 dkg bacon, 5 dkg sajt (edámi), fél fej durva bors, 2 gerezd fokhagyma, búzadara, majoranna, bazsalikom, 1 liter joghurt, 1,5 kg gomba (csiperke), bors, 30 dkg burgonya, 12 db hurkapálcika

 

Bárány nyárson, parmezánnal és edámi sajttal

Bárány nyárson, parmezánnal és edámi sajttal

 

A bárány nyárson, parmezánnal és edámi sajttal recept elkészítése

 

A darált bárányhúshoz hozzáadjuk a reszelt parmezánt és edámi sajtot. Sózzuk. Majoránnát, rozmaringot adunk hozzá. Egy gerezd zúzott fokhagymát és bazsalikomot is teszünk bele. Összegyúrjuk jó alaposan. Hurkapálcákra gyurmázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon forgatva, megsütjük. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

A joghurtot lecsepegtetem. Az uborkát lereszeljük és besózzuk. Így állni hagyjuk majd jó alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett joghurthoz, majd zúzott fokhagymát is adunk hozzá, és fehérborsot. Összekeverjük.

A burgonyát héjában megfőzzük. Felmelegített serpenyőben kevés olajon átpirítjuk. A joghurtos uborkát és a burgonyát a nyárssal tálaljuk.

Egy másik nyársas receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bárány nyárson, parmezánnal és edámi sajttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.