Bárányborda fejtett babpürével

A bárányborda fejtett babpürével recept hozzávalói

80 dkg bárányborda, só, bors, tárkony, 20 dkg bab, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl zöldségalaplé, 4 db paradicsom, 1 evőkanál fehérborecet, 8 db toastkenyér

Bárányborda fejtett babpürével

Bárányborda fejtett babpürével

 

A bárányborda fejtett babpürével recept elkészítése

 

Mert nem csak csirke, sertés, marha van a világon, példa erre ez a recept is. Most a bárány kerül a konyhaasztalra, és készül belőle egy jó kis friss étek. Nézzék meg, és készítsék is el!

A fehér kenyérből kb. 15 dkg-ot apró kockára vágunk, kevés olívaolajon megpirítjuk, majd leszárítjuk. Még jobb ízt kap, ha egy kevés fokhagymát mellette pirítunk, majd ebben a serpenyőben sütjük meg a húst.

A nagy szemű babot vöröshagymával, fokhagymával puhára főzzük, felengedjük zöldségalaplével, végül pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és fűszerezzük fehérborecettel, olívaolajjal, sóval, borssal.

A báránybordákat befűszerezzük. Mindig szoktuk mondani: figyeljenek a fűszerezésre, hogy ellensúlyozni tudják a jellegzetes faggyúízt. A fűszerezett báránybordákat forró olajon megsütjük. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

Tálaljuk, mégpedig úgy, hogy először a szeletelt paradicsomokat tesszük a tányérra, majd következhet rá a forró babpüré, és végül a bárányborda, megszórva a szárított kenyérrel.

Itt találnak egy más típusú babreceptet!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fejtett babpüré báránybordával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.