Báránybordák cukkinivel és tzatzikivel

A báránybordák cukkinivel és tzatzikivel recept hozzávalói

  • 8 x 8 dkg csontos bárány karaj,
  • só,
  • 1 dkg tárkony,
  • 5 dkg vaj,
  • 50 dkg cukkini,
  • 2+3 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 1 evőkanál balzsamecet,
  • 2 db bagett,
  • 70 dkg görög joghurt juhtejből,
  • 1 db kígyóuborka,
  • 1 evőkanál fehérborecet,
  • 1 evőkanál olívaolaj
Báránybordák cukkinivel és tzatzikivel

Báránybordák cukkinivel és tzatzikivel

 

A báránybordák cukkinivel és tzatzikivel recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul - abszolút mediterrán hangulatot hoz ez a mostani recept. Nem szokványos ma már nálunk a bárány használata, érdekes módon a tzatziki annál inkább. Nézzék meg, hogyan készül mindez a Mit főzzünk ma? konyhájában, és készítsék is el így!

Most azzal kezdjük, hogy a báránybordákat vajon megsütjük. Visszamaradt zsiradékában fokhagymát pirítunk, karikára vágott cukkinit, sót, borsot, balzsamecetet adunk hozzá. A csontos báránybordához aktuális árat itt találnak.

Ezek után egy tálba joghurtot teszünk, hozzáadjuk a reszelt uborkát, amit előzőleg sóval 10 percig állni hagytunk, és a levét kinyomtuk. Fokhagymát összepréselünk, ecet, olaj kerül hozzá. A tetejére tehetünk friss borsmentát (mindenképpen javaslom, érdemes így kipróbálni!).

 

Itt pedig egy nyúlreceptet találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.