Báránybordák roston sült cukkinivel és tzatzikivel

Hozzávalók, báránybordák roston sült cukkinivel és tzatzikivel

  • 8 x 8 dkg csontos bárány karaj,
  • só,
  • 1 dkg tárkony,
  • 5 dkg vaj,
  • 50 dkg cukkini,
  • 2+3 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 1 evőkanál balzsamecet,
  • 2 db bagett,
  • 70 dkg görög joghurt juhtejből,
  • 1 db kígyóuborka,
  • 1 evőkanál fehérborecet,
  • 1 evőkanál olívaolaj

 

Báránybordák roston sült cukkinivel és tzatzikivel

Báránybordák roston sült cukkinivel és tzatzikivel

 

A báránybordák roston sült cukkinivel és tzatzikivel recept elkészítése

 

A báránybordákat vajon megsütjük. Visszamaradt zsiradékában fokhagymát pirítunk, karikára vágott cukkinit, sót, borsot, balzsamecetet adunk hozzá. A csontos báránybordához aktuális árat itt találnak.

Egy tálba joghurtot teszünk, hozzáadjuk a reszelt uborkát, amit előzőleg sóval 10 percig állni hagytunk, és a levét kinyomtuk. Fokhagymát összepréselünk, ecet, olaj kerül hozzá. A tetejére tehetünk friss borsmentát (mindenképpen javaslom, érdemes így kipróbálni!).

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Báránybordák roston sült cukkinivel és tzatzikivel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.