Báránybordák roston sült cukkinivel, tzatzikivel

 

A báránybordák roston sült cukkinivel, tzatzikivel hozzávalói

8 x 8 dkg csontos báránykaraj , só, bors, 5 dkg vaj , 1 dkg tárkony, 50 dkg cukkini, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál balzsamecet, 2 db baguette, 70 dkg görög joghurt juhtejből (természetesen „sima” joghurtból is finom lesz!), 1 db kígyóuborka, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál fehérborecet, 1 evőkanál olívaolaj

Báránybordák roston sült cukkinivel, tzatzikivel

Báránybordák roston sült cukkinivel, tzatzikivel

 

A báránybordák roston sült cukkinivel, tzatzikivel recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul - irány a mediterrán térség, most a görög vidék. Remek saláta, és persze bárány, feltétlenül nézzék meg, és készítsék is el így! Ne feledjék, a szokott finom praktikák is ott vannak a receptben!

Szokásos gyors ismertető az elején, egyrészt a bárányhúsról, itt, másrészt pedig természetesen jöjjenek az árak, hogy tudjanak költségeket tervezni a recepthez!

A báránybordákat vajon megsütjük, majd elkészítjük a köretét: a bordák visszamaradt zsiradékában fokhagymát pirítunk, karikára vágott cukkinit, sót, borsot, balzsamecetet adunk hozzá.

Tálalásnál a csontra (úgy, ahogy a csirkecombra szokás) papírhüvelyt húzunk, melyet készen  lehet kapni, de kis ügyességgel magunk is elkészíthetünk.

Egy tálba beletesszük a joghurtot. Akkor lesz hamisítatlan görög ez a saláta, ha valódi görög joghurtot használunk, de természetesen hazai joghurtból is ízletes tzatzikit készíthetünk.

Hozzáadjuk  a reszelt uborkát, amit előzőleg sóval 10 percig állni hagytunk és levét kinyomtuk. A fokhagymát összepréseljük, vagy előbb lapkára vágva, majd teljesen felaprózzuk, beletesszük az ecetet  és az olajat. A tetejére friss borsmentát lehet tenni díszítésnek.

 

Kattintson ide egy másik görög ételért!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.