Báránycomb zöldbabbal, dödöllével

Hozzávalók, báránycomb zöldbabbal, dödöllével

2 szelet báránycomb
20 dkg zöldbab
20 dkg sonka
10 dkg szalonna
3 dkg fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom

bors
kakukkfű
A dödölléhez:
50 dkg főtt burgonya
5 dkg liszt
5 dkg szalonna
5 dkg pirított hagyma

 

Báránycomb zöldbabbal, dödöllével

Báránycomb zöldbabbal, dödöllével

 

A báránycombot ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, majd forró olajban megsütjük. A báránycombhoz aktuális árat itt találnak. A gyermekmondókából jól ismert dödölle elkészítése sem ördöngösség. Az egész burgonyát összetörjük, kevés levet hagyunk rajta. Még melegen hozzáadjuk a lisztet, összedolgozzuk.

Serpenyőben előre pirított vöröshagymát megfuttatjuk (megmelegítjük), erre tesszük rá a kanállal megformázott burgonyát. Jól átsütjük, s már kész is a dödölle. Aki szereti, pirospaprikát is tehet a vöröshagymára. Fokhagymás, babos, szalonnás ragut adunk még hozzá: ez a somogyi ragu.

Ha kedvet kaptak a bárányhoz, itt találnak még egy bárányreceptet!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Báránycomb zöldbabbal, dödöllével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.