Báránygerinc paradicsomos zöldbabbal

A báránygerinc paradicsomos zöldbabbal recept hozzávalói

  • 1 kg csontos báránygerinc,
  • 30 dkg zöldbab,
  • 4 db nagyobb paradicsom,
  • borsikafű,
  • só,
  • bors,
  • menta,
  • 1 evőkanál vaj,
  • 1 fej hagyma
Báránygerinc paradicsomos zöldbabbal

Báránygerinc paradicsomos zöldbabbal

 

A báránygerinc paradicsomos zöldbabbal recept elkészítése

 

Sok mindent hallani a bárányról, van, aki esküszik rá. Nos, nem csak, vagy nem elsősorban őket célozzuk most (na jó, őket is), hanem azokat, akik még nem kóstolták. Itt is komoly szerepe van a pácolásnak, és persze a köret sem lesz mindennapi. Nézzék meg, próbálják ki!

A báránygerincet lehártyázzuk, olajba helyezzük. A friss mentát finomra vágjuk, és beleszórjuk a gerinc mellé az olajba. Hűtőbe rakjuk egy napra. A báránygerinchez aktuális árat itt találnak.

Báránygerinc paradicsomos zöldbabbal, a báránygerinc bepácolva, sütésre készen

Báránygerinc paradicsomos zöldbabbal, a báránygerinc bepácolva, sütésre készen

A finomra vágott hagymát kevés olajon lepirítjuk, majd ráhelyezzük a zöldbabot, az apró kockára vágott paradicsomot, és felöntjük a borral. Megszórjuk borsikafűvel, sózzuk.

Amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a vajat, és lehúzzuk a tűzről. A pácolt gerincet serpenyőben, saját pácolajában megsütjük (nem túl sok olajban). De nem sütjük át teljesen, csak médiumra. Így tálaljuk a zöldbabbal.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Próbálja ki őzgerincfilé receptünket is.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Báránygerinc paradicsomos zöldbabbal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.