Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal

Hozzávalók, báránygerinc tésztában sült zöldbabbal

70 dkg zöldbab

rozmaring
20 dkg sajt
20 dkg vajastészta
1 db tojás
1 kg báránygerinc
mentalevél
provence-i fűszerkeverék

 

Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal

Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal

 

A báránygerinc tésztában sült zöldbabbal recept elkészítése

 

A tisztított báranygerincet sózom, megsütöm, de nem sütöm át, csak szép rózsaszínre. Amikor elkészül, felszeletelem, ha egy picit még nyersnek találják, akkor pár pillanatra még vissza lehet helyezni a serpenyőbe, de nem kell kiszárítani. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

Közben a vajas tésztát kinyújtom, félreteszem.Egy tojást felverek, ezzel kenem le a tésztát. Az angol babot vagy ceruzababot előfőzöm sós vízben, Önök majd vigyázzanak, ne legyen puha! Lecsepegtetem a zöldbabot, sajttal körbetekerem, rozmaringgal megszórom, majd a tésztával is körbetekerem. Sütőlapra helyezem, és kb. 10-15 percig sütöm 180 fokon.

Kicsit hagyom hűlni, majd felszeletelem. Tálalásnál - én vettem kész mentaszószt, de lehet készíteni is - szóval mentaszósz kerül a körbe tányérszélére, ráhelyezek egy szeletet a tésztában sült zöldbabból és 4-5 húst.

Itt találnak még egy receptet bárányhoz!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.