Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal

A báránygerinc tésztában sült zöldbabbal recept hozzávalói

70 dkg zöldbab, só, rozmaring, 20 dkg sajt, 20 dkg vajastészta, 1 db tojás, 1 kg báránygerinc, mentalevél, provence-i fűszerkeverék

Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal

Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal

 

A báránygerinc tésztában sült zöldbabbal recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, most egy kis brit kirándulás. Tésztaköretes verzió, nem yorkshire pudding, mert tudják, a különböző tájak ízei magyarul jelennek meg a Mit főzzünk ma? konyhájában. No és a mentaszósz - nézzék meg, készítsék is el így!

A tisztított báránygerincet sózom, megsütöm, de nem sütöm át, csak szép rózsaszínre. Amikor elkészül, felszeletelem, ha egy picit még nyersnek találják, akkor pár pillanatra még vissza lehet helyezni a serpenyőbe, de nem kell kiszárítani. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

Közben a vajas tésztát kinyújtom, félreteszem.Egy tojást felverek, ezzel kenem le a tésztát. Az angol babot vagy ceruzababot előfőzöm sós vízben, Önök majd vigyázzanak, ne legyen puha! Lecsepegtetem a zöldbabot, sajttal körbetekerem, rozmaringgal megszórom, majd a tésztával is körbetekerem. Sütőlapra helyezem, és kb. 10-15 percig sütöm 180 fokon.

Kicsit hagyom hűlni, majd felszeletelem. Tálalásnál - én vettem kész mentaszószt, de lehet készíteni is - szóval mentaszósz kerül a körbe tányérszélére, ráhelyezek egy szeletet a tésztában sült zöldbabból és 4-5 húst.

 

Itt találnak még egy receptet bárányhoz!

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.