Bárányragu serpenyőben, fűszeresen

Hozzávalók

35 dkg báránycomb, 30 dkg hagyma, 20 dkg répa (sárga), 10 dkg póréhagyma, 10 dkg paprika (zöld), 20 dkg gomba, 3 gerezd fokhagyma, rozmaring, só, bors, majoranna, 30 dkg tészta

 

Bárányrahu serpenyőben, fűszeresen

Bárányrahu serpenyőben, fűszeresen

 

A tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Amíg a tészta elkészül a báránycombot kb. 1x1 cm-es kockára vágjuk.

Beletesszük egy tálba, sózzuk, durvára vágott borsot, rozmaringot szórunk rá, hozzátesszük a lapokra vágott fokhagymát, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, s ebben a gyors pácban állni hagyjuk.

A serpenyőt felhevítjük, a karikára vágott póréhagymát és a vöröshagymát pirítjuk benne.(finomabb lesz az étel, ha többféle hagymát használunk együtt) A szárított fűszereket is érdemes lepirítani, a hagymával együtt, így tovább fokozzuk az ízeket. Hozzáadjuk a húst és erősen pirítjuk benne. Amíg pirul, összevágjuk a zöldségeket.

Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket puhulási sorrendben. Először a sárgarépa, majd a paprika, végül a gombák kerülnek a serpenyőbe. (ha többféle gombát használunk szintén figyelni kell a puhulási sorrendre, először a champignon gomba, majd a laskagomba következik.)

Jól összeforgatjuk, a tészta vizével felöntjük, készre pároljuk. Tálalhatjuk serpenyőben is. A műsorban tányéron tálaltam, a tészta mellé tettem a ragut, és petrezselyemzölddel díszítettem.

Jó étvágyat kívánunk!

Egy másik ragu receptért kattintson ide!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Bárányragu serpenyőben, fűszeresen
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.