Bárányvagdalt babsalátával

Hozzávalók, bárányvagdalt babsalátával

1 dl sajtkrém
1 citrom
2 dkg fokhagyma
3 szelet toastkenyér
0,5 kg darált bárányhús
1 evőkanál mustár
3 db tojás
40 dkg ceruzabab
5 dkg hagyma
5 dkg olívabogyó
2 evőkanál fehérborecet
1 dl zöldségalaplé
cukor
színesbors

 

Bárányvagdalt babsalátával

Bárányvagdalt babsalátával

 

A bárányvagdalt babsalátával recept elkészítése

 

A színesborsot durvára törjük, a sajtkrémmel, finomra reszelt citromhéjjal összekeverjük, sózzuk, állni hagyjuk. A darált húsból fokhagymával, toastkenyérrel, mustárral, fűszerekkel, tojással vagdaltat készítünk a szokott módon, és kis húsgombócokká formázzuk. A szokott módon serpenyőben kisütjük. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

A ceruzababot előkészítjük. A hagymát apróra vágjuk, sózzuk, összekeverjük a darabolt olívabogyóval, és összekeverjük a forró zöldségalaplével. Ízesítjük ecettel és cukorral. Hozzákeverjük a ceruzababot, majd kihűtjük. Tálaláskor a bárányvagdaltat a meleg babsalátával tálaljuk a hideg sajtkrém társaságában.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha fasírt, végtelen variáció létezik, itt található még egy verzió!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bárányvagdalt babsalátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.