Bárányvagdalt babsalátával

A bárányvagdalt babsalátával recept hozzávalói

1 dl sajtkrém, 1 citrom, 2 dkg fokhagyma, 3 szelet toastkenyér, 0,5 kg darált bárányhús, 1 evőkanál mustár, 3 db tojás, 40 dkg ceruzabab, 5 dkg hagyma, 5 dkg olívabogyó, 2 evőkanál fehérborecet, 1 dl zöldségalaplé, cukor, színesbors, só

Bárányvagdalt babsalátával

Bárányvagdalt babsalátával

 

A bárányvagdalt babsalátával recept elkészítése

 

Vagdalt, fasírt, kinek hogyan tetszik jobban. Nem mindegy, hogyan fűszerezzük, mint ahogyan az sem, milyen húsból készül. Most a bárány kerül a konyhaasztalra, kicsit déli hangulatot teremtve. Nézzenek rá, próbálják ki így is!

A színesborsot durvára törjük, a sajtkrémmel, finomra reszelt citromhéjjal összekeverjük, sózzuk, állni hagyjuk. A darált húsból fokhagymával, toastkenyérrel, mustárral, fűszerekkel, tojással vagdaltat készítünk a szokott módon, és kis húsgombócokká formázzuk. A szokott módon serpenyőben kisütjük. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

A ceruzababot előkészítjük. A hagymát apróra vágjuk, sózzuk, összekeverjük a darabolt olívabogyóval, és összekeverjük a forró zöldségalaplével. Ízesítjük ecettel és cukorral. Hozzákeverjük a ceruzababot, majd kihűtjük. Tálaláskor a bárányvagdaltat a meleg babsalátával tálaljuk a hideg sajtkrém társaságában.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha fasírt, végtelen variáció létezik, itt található még egy verzió!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bárányvagdalt babsalátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.