Bárányvagdalt

Hozzávalók, bárányvagdalt

  • 1 dl krémsajt,
  • 1 db citrom,
  • 2 dkg fokhagyma,
  • 3 szelet toastkenyér,
  • fél kg darált bárányhús,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 3 db tojás,
  • 40 dkg ceruzabab,
  • 5 dkg hagyma,
  • 5 dkg olívabogyó,
  • 2 evőkanál borecet,
  • cukor,
  • színes bors,
  • só,
  • 1 dl zöldségalaplé

 

Bárányvagdalt

Bárányvagdalt

 

A bárányvagdalt elkészítése

 

A színes borsot durvára törjük, a sajtkrémmel, finomra reszelt citromhéjjal összekeverjük, sózzuk, állni hagyjuk. A darált húsból fokhagymával, toastkenyérrel., mustárral, fűszerekkel, tojással vagdaltat készítünk a szokott módon, és kis húsgombócokká formázzuk. A szokott módon serpenyőben kisütjük. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

A ceruzababot előkészítjük. A hagymát apróra vágjuk, sózzuk, összekeverjük a darabolt olívabogyóval, és összekeverjük a forró zöldségalaplével. Ízesítjük ecettel és cukorral. Hozzákeverjük a ceruzababot, majd kihűtjük. A bárányvagdaltat a meleg babsalátával tálaljuk, a hideg sajtkrém társaságában.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bárányvagdalt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.