Bazsalikomos báránytokány

A bazsalikomos báránytokány recept hozzávalói

3-4 evőkanál olaj, 80 dkg báránycomb, só, őrölt bors, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, néhány szál bazsalikom, 1 dl száraz vörösbor

Bazsalikomos báránytokány, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Bazsalikomos báránytokány, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A bazsalikomos báránytokány recept elkészítése

 

Tény, ami tény, sokszor nyúlunk a bárányhúshoz, nem véletlenül. Remek húsa van, markáns ízzel. Most természetesen kicsit másképp fűszerezzük. Nézzék meg, hogyan, és készítsék el Önök is így!

Báránycomb helyett használhatunk lapockát is, amit természetesen kicsontozunk. A báránycombhoz árat itt találnak. Összehasonlításképpen pedig itt a sertéslapocka is.

A bárányhúst vágjuk fel csíkokra, a hagymát aprítsuk fel. Forrósítsuk fel a serpenyőben az olajat, hervasszuk meg benne a hagymát.

Dobjuk bele a húst, a fokhagymát, ízesítsük egy kis sóval, pirítsuk néhány percig. Ezután öntsük rá a bort, fűszerezzük őrölt borssal, bazsalikommal, és pároljuk puhára.

 

Itt találnak egy másik receptet, bazsalikommal!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bazsalikomos báránytokány
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.