Bazsalikomos báránytokány

Hozzávalók, bazsalikomos báránytokány

3-4 evőkanál olaj,
80 dkg báránycomb,
só,
őrölt bors,
1 nagy fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
néhány szál bazsalikom,
1 dl száraz vörösbor

 

Bazsalikomos báránytokány, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Bazsalikomos báránytokány, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A bazsalikomos báránytokány recept elkészítése

 

Báránycomb helyett használhatunk lapockát is, amit természetesen kicsontozunk. A báránycombhoz árat itt találnak. Összehasonlításképpen pedig itt a sertéslapocka is.

A bárányhúst vágjuk fel csíkokra, a hagymát aprítsuk fel. Forrósítsuk fel a serpenyőben az olajat, hervasszuk meg benne a hagymát.

Dobjuk bele a húst, a fokhagymát, ízesítsük egy kis sóval, pirítsuk néhány percig. Ezután öntsük rá a bort, fűszerezzük őrölt borssal, bazsalikommal, és pároljuk puhára.

Itt találnak egy másik receptet, bazsalikommal!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bazsalikomos báránytokány
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.