Bélszíncopf vargányamártással

A bélszíncopf vargányamártással recept hozzávalói

  • 60 dkg bélszín,
  • 2 evőkanál mustár,
  • bors,
  • 1 dkg vargánya,
  • 3 evőkanál mustár (dijoni),
  • 4 dl tejszín,
  • Köretnek:
  • burgonyafánk

A bélszíncopf vargányamártással recept elkészítése

 

A bélszínt pácolom, de otthon azért érdemes két-három nappal előre bepácolni.

A húsból ezután hosszú csíkokat vágok, minél hosszabbakat, ugyanis annál könnyebb lesz majd fonni.

Mindkét oldalát sózom, borsozom, megsütöm. A bélszínt mindig hirtelen sütéssel, minden oldalán médiumra, közepesre sütöm: én ugyanis a közepesen átsütött húst szeretem.

A vargányát négybe vágom, hogy felismerhető legyen. Olíván lehúzom, és mustárt adok hozzá, majd öntök hozzá tejszínt és megsózom. Egyszerű burgonyafánkkal tálalom.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.