Bélszíncsíkok bambusznyárson sütve

Hozzávalók, bélszíncsíkok bambusznyárson sütve

80 dkg bélszín fej
szójaszósz
tabasco
1 evőkanál cukor
só, bors
20 dkg darált mogyoró
20 dkg szilvalekvár
20 dkg szilva
1 dl vörösbor
1 kg párolt rizs
fokhagymaolaj
chiliolaj

 

Bélszíncsíkok bambusznyárson sütve

Bélszíncsíkok bambusznyárson sütve

 

A bélszíncsíkok elkészítése

 

A bélszín fejből, vagy könnyen puhuló marhahúsrészekből csíkokat vágunk, a fűszerekkel lemarinírozzuk. Felfűzzük bambusznyársra a marhahúscsíkokat. Forró serpenyőben hirtelen megsütjük. A bélszínhez aktuális árat itt találnak.

Visszamaradt zsiradékában lepirítjuk a darált mogyorót, rátesszük a friss, negyedelt szilvát, szilvalekvárt, felengedjük vörösborral ízesítjük.

Tálaláskor a húscsíkokat a párolt rizs tetejére helyezzük, és ráöntjük a szilvás mártást.

Egy más típusú bélszínrecepthez kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bélszíncsíkok bambusznyárson sütve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.