A bélszínragu petrezselymes burgonyával recept hozzávalói
0,5 dl olívaolaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 70 dkg bélszín, só, őrölt bors, 25 dkg kékáfonya, 1 dl száraz vörösbor, 1 csokor petrezselyem, 0,5 dl konyak
A körethez:
1 kg burgonya, só, 4 dkg vaj, 1 nagyobb csokor petrezselyem
Bélszínragu petrezselymes burgonyával
A bélszínragu petrezselymes burgonyával recept elkészítése
Csak semmi pánik, a bélszín sejtelmes színét a kékáfonya adja a fotón. Ha vörösáfonyát használnak, más színű lesz. Micsoda meglepetés. Minden ünnepi asztal dísze lesz, készítsék el!
Először is forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt bélszínt, és magas tűzön tovább pirítjuk. A bélszínhez aktuális árat itt találnak. A hús beszerzésére tessék nagyon figyelni, mert ennek az ételnek az a lelke. A legjobb, klasszikus megoldás a hentes, de sajnos nem a XIX. században élünk, amikor csak úgy be lehetett ugrani egy hentesboltba. Summa, nagy figyelem kéretik!
Sóval, borssal ízesítjük, majd, ha félig megpirult hozzáadjuk a kék, vagy ízlés szerint a vörös áfonyát. Nincs megkötés, melyiket használják, az ízvilágot nem befolyásolja. Meglocsoljuk a vörösborral, és az egészet összepároljuk. Arra nagyon figyeljünk, hogy a bélszínt ne süssük-pároljuk sokáig, mert hajlamos rá, hogy hamar kiszárad.
Ha már újraszíneztük a remek bélszínt, itt utána tudnak nézni, hogy nem csak a színhatás újraértelmezése volt a célunk az áfonya használatával, vagy, nem csak az. Röviden összefoglalva, befolyásolta választásunkat a markáns íz, másrészt pedig az, hogy igen egészséges gyümölcsről beszélünk.
Mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, összekeverjük, meglocsoljuk a konyakkal, és meggyújtjuk, azaz szaknyelven flambírozzuk.
A körethez a tisztított burgonyákat hordó formájúra faragjuk, majd sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a vajon megfuttatott aprított petrezselyemmel összeforgatjuk. A flambírozott áfonyás bélszínragut a petrezselymes hordóburgonyával tálaljuk.
Ha megnéznének egy másik fejedelmi lakomát, bélszínnel, erdei gombával, itt megtehetik. Természetesen teljesen részletes videórecept találnak!
Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!