Bélszínszelet tandoori masalával pácolva

Hozzávalók, bélszínszelet tandoori masalával pácolva

4 szelet másfél ujjnyi vastag bélszínszelet

4 kiskanál tandoori masala por
4 kiskanál mustár
1 dl olaj
2 dl tejszín

A körethez:

1,5 kg nagy szemű burgonya

5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem

 

Bélszínszelet tandoori masalával pácolva

Bélszínszelet tandoori masalával pácolva

 

A bélszínszelet tandoori masalával pácolva recept elkészítése

 

A Mit főzzünk ma? egyik fontos szlogenje az Európa és a világ ízei magyarul, ezt találják ebben a receptben is. Most Indiát kapcsoljuk be a konyhai praktikákba.

A bélszínszeleteket sóval, a tandoori masalával fűszerezzük, majd bekenjük a mustárral, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap közepesen forró serpenyőben, a saját olajával minden oldalukat pirosra sütjük. Ízlés szerint süthetjük rare-angolosra, medium-félangolosra, vagy well-átsültre. A bélszínhez aktuális árat itt találnak.

Közben a körethez a meghámozott burgonyákat egy centi vastag szeletekre vágjuk, majd szív alakú kiszúróval kiszúrjuk, és sós vízben kicsit roppanósra főzzük. Az olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott petrezselymet, majd hozzáadjuk a leszűrt burgonya szíveket, és lazán összeforgatjuk. A hússütésből visszamaradt fűszeres szafthoz hozzáöntjük a tejszínt, felére beforraljuk, és ha szükséges kevés sóval utóízesítjük.

Tálaláskor a fűszeres bélszínérmét a szívburgonyával körítjük, és körbelocsoljuk a tejszínes mártással.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.