Bevert tojás pincemester módra

Hozzávalók, bevert tojás pincemester módra

50 dkg darált pulykahús
2 db tejben áztatott zsemle
2 db tojás
5 dkg vaj
5 dkg pirított dió
gyömbér

őrölt bors
fél csomag petrezselyemzöld
zsemlemorzsa
8 db tojás
0,5 dl ecet
1 dl vörösbor
5 dkg barnamártás por
2 dkg mazsola
10 dkg narancshéj
4 szelet toast kenyér
30 dkg csontvelő

 

Bevert tojás pincemester módra

Bevert tojás pincemester módra

 

A bevert tojás pincemester módra recept elkészítése

 

A megtisztított csontot megfőzzük. Elkészítjük a bevert tojást. Vízbe sót, ecetet és babérlevelet teszünk. Amikor felforr a megmosott tojásokat óvatosan egyenként „belebuggyantjuk”. Ha látjuk, hogy a fehérje kemény, kivesszük, tálalásig langyos vízben tartjuk.

A húspogácsához a darált pulykahúst, az áztatott zsemlét, sót, borsot, petrezselyemzöldet és a tojásokat összekeverjük. Ha valaki véletlenül rosszul nyomja ki a zsemléket, zsemlemorzsát kell hozzátenni a masszához. A húspogácsákat zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Tálalásnál a velőscsontra és a húspogácsára kerül a bevert tojás, tetejére mártást öntünk, melyet mi most porból készítettünk el.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

És itt van még egy pulykás recept, másféleképpen!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bevert tojás pincemester módra
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.