Bevert tojás vörösborban

A bevert tojás vörösborban recept hozzávalói

8 szelet baguette, 40 dkg hátszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag újhagyma, só, 5 dkg sárgarépa, 10 dkg szalonna, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 7,5 dl vörösbor, kakukkfű, babérlevél, feketebors, 1 evőkanál fehérborecet, 8 db tojás, 1 csomag petrezselyemzöld

Bevert tojás vörösborban

Bevert tojás vörösborban

 

A bevert tojás vörösborban recept elkészítése

 

Bevert tojás, oeuf poché? Igen, persze azért egy kicsit másképp. Klasszikus Európa és a világ ízei magyarul receptfajta, a franciás alapot egy kicsit megfejeltük. Ahogy szoktuk.

A kenyeret megpirítjuk. Megtisztítjuk a fokhagymát, a sárgarépát, felszeleteljük a  sárgarépát, leforrázzuk. A szalonna héját levágjuk, feldaraboljuk. Forró olajban az újhagymát és a szalonnát lepirítjuk, cukorral megszórjuk, majd liszttel sűrítjük, végül vörösborral felengedjük. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát és a fűszereket, majd kb. 40 percig forraljuk, és elpárologtatjuk a felét.

Figyelem: itt ügyesen kell eljárni - a jól érlelt hátszínt sózzuk, borsozzuk be, majd hirtelen süssük ki. Nagyon figyeljünk rá, ízlés szerint süssük, angolosan, félangolosan, ki hogyan szereti (érdemes az alapos átsütés helyett ezeket a módozatokat használni, hihetetlenül finom lesz!). A hátszínhez aktuális árakat itt találnak, lesz miből válogatni.

Külön elkészítjük a bevert tojást. Ecetes, sós forrásban lévő vízbe beleütjük a tojásokat. Amikor kiveszik a bevert tojásokat, ne felejtsék el megformázni. Tálaláskor a pirított kenyérre kerül a bevert tojás, mellé a hátszín, és a hátszínre tesszük a vörösboros zöldségragut. Komplex étel, szinte minden benne van, remekül passzol hozzá egy cuvée, lehetőség szerint a villányi borvidékről, megfelelő hőmérsékletre hűtve.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bevert tojás vörösborban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.