Bevert tojás vörösborban

A bevert tojás vörösborban recept hozzávalói

8 szelet baguette, 40 dkg hátszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag újhagyma, só, 5 dkg sárgarépa, 10 dkg szalonna, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 7,5 dl vörösbor, kakukkfű, babérlevél, feketebors, 1 evőkanál fehérborecet, 8 db tojás, 1 csomag petrezselyemzöld

Bevert tojás vörösborban

Bevert tojás vörösborban

 

A bevert tojás vörösborban recept elkészítése

 

Bevert tojás, oeuf poché? Igen, persze azért egy kicsit másképp. Klasszikus Európa és a világ ízei magyarul receptfajta, a franciás alapot egy kicsit megfejeltük. Ahogy szoktuk.

A kenyeret megpirítjuk. Megtisztítjuk a fokhagymát, a sárgarépát, felszeleteljük a  sárgarépát, leforrázzuk. A szalonna héját levágjuk, feldaraboljuk. Forró olajban az újhagymát és a szalonnát lepirítjuk, cukorral megszórjuk, majd liszttel sűrítjük, végül vörösborral felengedjük. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát és a fűszereket, majd kb. 40 percig forraljuk, és elpárologtatjuk a felét.

Figyelem: itt ügyesen kell eljárni - a jól érlelt hátszínt sózzuk, borsozzuk be, majd hirtelen süssük ki. Nagyon figyeljünk rá, ízlés szerint süssük, angolosan, félangolosan, ki hogyan szereti (érdemes az alapos átsütés helyett ezeket a módozatokat használni, hihetetlenül finom lesz!). A hátszínhez aktuális árakat itt találnak, lesz miből válogatni.

Külön elkészítjük a bevert tojást. Ecetes, sós forrásban lévő vízbe beleütjük a tojásokat. Amikor kiveszik a bevert tojásokat, ne felejtsék el megformázni. Tálaláskor a pirított kenyérre kerül a bevert tojás, mellé a hátszín, és a hátszínre tesszük a vörösboros zöldségragut. Komplex étel, szinte minden benne van, remekül passzol hozzá egy cuvée, lehetőség szerint a villányi borvidékről, megfelelő hőmérsékletre hűtve.

 

Ugye tudják már, hogy a Mit főzzünk ma?, oldalán mindenből van egy kicsit még inkább másképp? Hát persze. Így van ez a bevert tojással is, nézzék meg ezt a verziót!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.