Birsalmás sertésszűz pármai sonkában

 

Hozzávalók

5 dkg zsálya, 2 gerezd fokhagyma, 2 db sertésszűz, só, bors, 30 dkg pármai sonka, 2 db birsalma, balzsamecet, 1 dl fehérbor

 

Birsalmás sertésszűz pármai sonkában

Birsalmás sertésszűz pármai sonkában

 

A birsalmás sertésszűz pármai sonkában recept elkészítése

 

Ez egy könnyű mediterrán vacsora, ebéd lehet az Önök asztalán.

A zsályát a fokhagymával összezúzzuk, kevés olajat öntünk hozzá, és az egészet összekeverjük. Ezzel az öntettel bekenjük a szüzeket, és így állni hagyjuk, kb. 1 órát.

A húst sózzuk, borsozzuk, betekerjük öt-öt pármai sonkával. Fogvájóval megszúrjuk, amit a tálalás előtt természetesen eltávolítunk. A sertésszűz aktuális árát itt találják!

A birsalmát felszeleteljük, kis fehérbor hozzáadásával megpároljuk, majd balzsamecetet adunk hozzá, valamint egy kevés fokhagymát. Közben a húst egy másik serpenyőben kevés olajon megsütjük.

Tálalásnál alulra kerül a birsalmás ragu, rá a sertésszűz, és mivel mással, mint zsályával díszítjük.

További sertésszüzes receptjeinket itt találja!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Birsalmás sertésszűz pármai sonkában
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.