Biryani csirkemell

Hozzávalók, biryani csirkemell

  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 teáskanál gyömbér (reszelt),
  • őrölt fahéj,
  • 1 teáskanál kurkuma,
  • csipet csilipor,
  • 5 evőkanál natúr joghurt,
  • 50 dkg csirkemell,
  • 2 evőkanál tej,
  • nagy csipet sáfrány,
  • 4 közepes vöröshagyma,
  • 1 rúd fahéj,
  • 5 darab kardamom mag,
  • 3 darab szegfűszeg,
  • 1 teáskanál köménymag,
  • 28 dkg Basmati rizs,
  • 7 dl csirke vagy zöldséges alaplé,
  • 1 teáskanál garam masala,
  • olaj,
  • friss koriander/ menta vagy petrezselyem

 

Biryani csirkemell

Biryani csirkemell

 

A biryani csirkemell elkészítése

 

Elsőként a csirkemellet pácoljuk be: lereszelt friss gyömbér, kinyomott fokhagyma, csipet őrölt fahéj, natúr joghurt és kurkuma keveréke képezi a pácot. Ebbe jól beleforgatjuk a felkockázott csirkét. Legalább egy órára a hűtőbe tesszük.

Míg a csirke pácolódik, elkészítjük a hagymát. A megpucolt és kettévágott hagymákat felkarikázzuk. Felét félretesszük, a másik felét pedig kevés olajjal meglocsoljuk, tepsibe tesszük és sütőben (180 fokon) bő fél óra alatt aranybarnára sütjük.

Ha kíváncsi, hogy hogyan folytatódik a recept, akkor látogasson el a következő oldalra: Dublin felett az ég.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Biryani csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.