Bográcsos tokány

Hozzávalók, bográcsos tokány

  • 50 dkg comb,
  • 10 dkg bacon szalonna,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg burizs,
  • fűszerpaprika,
  • só,
  • őrölt bors,
  • majoranna,
  • 1 dl tejföl,
  • 20 dkg tészta,
  • 20 dkg sertésmáj

 

Bográcsos tokány, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Bográcsos tokány, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A bográcsos tokány elkészítése

 

Az apró kockára vágott szalonnát, hagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük a bográcsba. Hozzáadjuk a csíkokra vágott marhahúst, a burizst, sózzuk, borsozzuk, s hagyjuk főni. Egyszerűen azt is mondhatnánk, hogy belerakjuk a bográcsba a hozzávalókat, s amíg az étel elkészül, nyugodtan mehetünk a kertbe dolgozni. A sertéscombhoz aktuális árat itt találnak.

Ennek az ételnek a különlegessége a majorannás máj, melyet akkor teszünk bele, amikor már a többi összetevő megpuhult. Sütőben kb. 40 perc, gázon kb. 30 perc alatt elkészül. Amikor egyet forr, tejfeles habarással besűrítjük, „bekötjük". Tejföllel tálaljuk, kaliforniai paprikával díszítjük.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Édességre gondolt? Kattintson ide, nézzen körül! Húsételek között szeretne böngészni, csirkemell, pulykacomb, marha hátszín, sertéscomb? Nem probléma, széles a választék, nézzen körül itt! vagy talán egy jó leves? Itt lehet válogatni!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030722)

Cím
recipe image
Recept neve
Bográcsos tokány
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.