Borjúmáj bécsi módra

A borjúmáj bécsi módra recept hozzávalói

  • 60 dkg borjúmáj,
  • 1 kg spárga,
  • só,
  • cukor,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 8 dkg hagyma,
  • 1 liter olaj,
  • 2 evőkanál fehérborecet,
  • 10 dkg vaj,
  • 3 tojássárgája,
  • bors,
  • só,
  • 1 citrom leve
Borjúmáj bécsi módra

Borjúmáj bécsi módra

 

A borjúmáj bécsi módra recept elkészítése

 

Most adunk egy jó kis elkészítési módot a spárgához, ami most egyszemélyben elviszi a rántott máj köretét. Spárgaszezonon kívül is ajánljuk, mert remek alapanyagról van szó, sokszor hangsúlyoztuk, tesszük most is. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Első lépésben a spárgát megtisztítjuk, a borjúmájat pedig felszeleteljük. A spárgát sós, cukros vízben kb. 30 percig pároljuk, majd félrehúzzuk, és előkészítjük a panírozáshoz szükséges nyersanyagokat.

A mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, lepirítjuk, ecettel felengedjük, és kb. 2 dl spárga főzőlével erősen forraljuk, amíg kb. 1 dl mennyiséget nem kapunk. A vajat felolvasztjuk, a hagyma-ecet redukciót pedig átszűrjük, és hozzáadunk egy tojássárgáját.

Forró vízfürdőben habverővel 3-4 perc alatt felverjük, ezután levesszük a gőzfürdőről, hozzákeverjük a vajat, sózzuk, borsozzuk, valamint citromlével ízesítjük. Fontos összetevő a citromlé, ez teszi igen pikánssá. Melegen tartjuk tálalásig.

A májat bepanírozzuk, forró olajban megsütjük – itt azért is nem adtam külön instrukciókat, mert gondolom erre mindenkinek megvan a jól bevált, ízlés szerinti receptje. Azért, ha inspirációkat szeretnének, gondoltunk rá, itt találnak ötleteket. A borjúmájhoz aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És, itt a végére egy tipp: megnéznének egy jó kis rántott húsos receptet is? Kattintsanak ide, és kísérjék végig a részletes elkészítést Mit főzzünk ma?-videón!

Amikor spárgaszezon van, kellenek a spárgareceptek. Itt adunk még egyet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Borjúmáj bécsi módra, párolt spárgával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.