Borjúmáj mentás barackkal

A borjúmáj mentás barackkal recept hozzávalói

8 szelet ujjnyi vastag borjúmáj, durvára tört színes bors, 0,8 dl olaj, só

A körethez:

8 db érett, de kemény húsú őszibarack, 4 dkg vaj, 3 evőkanál méz, 0,5 dl citromlikőr, 1 kis csokor friss menta

Borjúmáj mentás barackkal

Borjúmáj mentás barackkal

A borjúmáj mentás barackkal recept elkészítése

 

Sok-sok apróság teszi tökéletessé ezt a receptet. A máj önmagában is csábítás, persze, de a köretet is megspékeltük most, nagyon fontos fűszer lesz a menta! Fontos, hogy erre az alapanyagra optimalizált ez a recept, de ha esetleg csirkemájat választanak, azzal is nagyon finom lesz!

A megmosott, leszárított borjúmáj szeleteket megszórjuk durvára tört színes borssal, meglocsoljuk az olajjal, és forró serpenyőben a saját olajával minden oldalukat pirosra sütjük, úgy, hogy a közepük rózsaszín maradjon. A borjúhúshoz aktuális árakat itt találnak. Nem kell megijedni, annyira nem brutális, időnként megengedhető, belefér az otthoni költségvetésbe.

A körethez a megmosott barackokat meghámozzuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. Ezután a vajon világos barnára karamellizáljuk a mézet, majd hozzáadjuk az előkészített barackot, összeforgatjuk, meglocsoljuk a citromlikőrrel, megszórjuk az aprított mentával, és közepes tűzön 2-3 perc alatt megpároljuk.

Tálaláskor a sült borjúmáj szeleteket tányérra tesszük, sózzuk, ráfektetjük a fél barackokat, és meglocsoljuk a mézes mártással.

 

Ha megtetszett a menta, akkor adunk is gyorsan egy másik receptet. A karakter teljesen más, próbálják ki!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Borjúmáj mentás barackkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.