Borjúragu franciásan

A Borjúragu franciásan recept hozzávalói

  • 50 dkg borjúhús,
  • 5 dkg margarin,
  • 5 dkg póréhagyma,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg cukkini,
  • 0,5 dl tejszín,
  • 3 dkg margarin,
  • 3 dkg liszt,
  • 15 dkg rizs,
  • fél csomag petrezselyemzöld

 

Borjúragu franciásan

Borjúragu franciásan

 

Serpenyőben margarint hevítünk, a felkarikázott póréhagymát üvegesre pirítjuk.

Közben a borjúhúst egyforma kockákra felvágjuk, rátesszük a hagymára, pároljuk. Pici sót, borsot szórunk rá. Amikor a hús már kicsit megpuhult, rátesszük a gombát, sárgarépát és a cukkinit, és így együtt pároljuk. Főzőtejszínnel sűrítjük, és már készen is vagyunk.

Körete lehet burgonyakrokett, párolt rizs. Mi párolt rizst készítettünk, savarin-formába tettük.

Desszertnek gesztenyerúdból talapzatot készítünk, közepére fagylaltot, rá tejszínhabot teszünk.

Ha már a gesztenye szóba került, itt egy remek gesztenyés tipp!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Borjúragu franciásan
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.