Borjúszegy paradicsomágyon tálalva

A borjúszegy paradicsomágyon tálalva recept hozzávalói

0,5 dl tejszín, 8 dkg parmezánsajt, 2 db tojás, 1 késhegynyi chilipor, 40 dkg borjúkaraj, só, bors, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt

Borjúszegy paradicsomágyon tálalva

Borjúszegy paradicsomágyon tálalva

 

A hazai paradicsomnak szezonban párja nincs, ez a természet egyik legcsodálatosabb zöldsége. Természetes ízfokozó, napfénykonzerv, amikor tudjuk, használjuk, együk. Csodálatos salátákat, köreteket, leveseket, meleg ételeket, desszerteket készíthetünk belőle.

Ez most egy húsos recept, és nem csak borjúhúsból kiváló, bármilyen szárnyast is felhasználhatnak hozzá. Természetesen kiemelten javasoljuk a borjúkarajt, árat is adunk hozzá, de pulykával, csirkével is remek lesz, elfogadható kompromisszum:). De azért halkan hozzátesszük, a Mit főzzünk ma? receptjei ezekre az alapanyagokra vannak optimalizálva, ha tehetik, így próbálják ki!

 

A borjúszegy paradicsomágyon tálalva recept elkészítése

 

A tejszínt keményre verjük. A sajtot finomra reszeljük, a tojást felverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és a sajtot, a chilivel fűszerezzük.

A kb. 5 dkg-ra felszelt borjúkarajt sóval, borssal ízesítjük. A vajat felhevítjük serpenyőben, a hússzeleteket először lisztben, majd a tojásos masszába forgatjuk, aranysárgára kisütjük, szalvétán leszárítjuk. A borjúkarajhoz aktuális árat itt találnak.

A paradicsomágyat, amire tálaljuk, a következőképpen készítjük el: 4 db közepes paradicsomot nagyon vékonyan szétterítünk a tányéron. Előtte a magházát eltávolítjuk.

Fokhagymát olívaolajjal, sóval, borssal összekeverünk. Ha van zsázsa fűszerünk (zsálya, még jobb, ha van frissen), szintén hozzátehetjük. Zöldsalátával díszíthetjük paradicsomainkat. Ezzel a fűszeres öntettel meglocsoljuk a paradicsomokat.

Az aranysárgára megsült borjúszeleteket félbevágjuk, így tálaljuk a paradicsomok tetején.

 

Egy másik paradicsomos receptet itt találnak! Ha viszont a borjú ragadta meg a fantáziájukat, kattintsanak ide, adunk egy más karakterű borjúreceptet.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.