Borjúszűz spárgával és hollandi mártással

A borjúszűz spárgával és hollandi mártással recept hozzávalói

  • 1 db citrom,
  • 10 db tojás sárgája,
  • 3 dl tejszín,
  • só,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • pár levél bazsalikom,
  • 8 dkg,
  • olvasztott vaj,
  • fél liter tej,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 60 dkg borjú szűzpecsenye,
  • 60 dkg fehér spárga,
  • színes bors

 

Borjúszűz spárgával és hollandi mártással

Borjúszűz spárgával és hollandi mártással

 

A borjúszűz spárgával és hollandi mártással recept elkészítése

 

Egy tálba tejet öntünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot. A szüzet színes őrölt borssal megszórjuk, és a tejbe helyezzük, hűtőben egy napig állni hagyjuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak. Ha sertést választanak, akkor pedig itt.

A spárgákat szépen megtisztítjuk a héjától. Majd citromos, sós, cukros vízben megfőzzük. Kicsit felforraljuk, és elzárjuk. Saját főzőlevében tartjuk melegen. A tíz tojás sárgáját fém keverőtálba helyezzük. Vízzel teli edény fölé rakjuk.

Hozzáadjuk a citromlevet, egy kevés sót, az olvasztott vajat és a tejszínt. Állandó kevergetés mellett habverővel, vízgőzön, megfelelő sűrűségig melegítjük. Majd ezt is melegen tartjuk a gőzön. A pácolt szüzeket kevés olajon megsütjük. De nem sütjük át teljesen.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Borjúszűz spárgával és hollandi mártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.