Borjúszűz spárgával, hollandi mártással

A borjúszűz spárgával, hollandi mártással recept hozzávalói

  • 1 db citrom,
  • 10 db tojás sárgája,
  • 3 dl tejszín,
  • só,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • pár levél bazsalikom,
  • 8 dkg,
  • olvasztott vaj,
  • fél liter tej,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 60 dkg borjú szűzpecsenye,
  • 60 dkg fehér spárga,
  • színes bors
Borjúszűz spárgával, hollandi mártással

Borjúszűz spárgával, hollandi mártással

 

A borjúszűz spárgával, hollandi mártással recept elkészítése

 

Mutatunk most egy remek mártást, valamint megelőlegezünk mellé-hozzá egy jó kis spárgát, lassan eljön ennek is a szezonja. A szűzről kevés szót ejtünk itt az elején, nem úgy a receptben. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen próbálják ki!

Most azzal kezdünk, hogy egy tálba tejet öntünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot. A szüzet színes őrölt borssal megszórjuk, és a tejbe helyezzük, hűtőben egy napig állni hagyjuk.

A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak. Ha sertést választanak, akkor pedig itt.

A spárgákat szépen megtisztítjuk a héjától. Majd citromos, sós, cukros vízben megfőzzük. Kicsit felforraljuk, és elzárjuk. Saját főzőlevében tartjuk melegen. A tíz tojás sárgáját fém keverőtálba helyezzük. Vízzel teli edény fölé rakjuk.

Hozzáadjuk a citromlevet, egy kevés sót, az olvasztott vajat és a tejszínt. Állandó kevergetés mellett habverővel, vízgőzön, megfelelő sűrűségig melegítjük. Majd ezt is melegen tartjuk a gőzön.

A pácolt szüzeket kevés olajon megsütjük. Ezúttal nem sütjük át teljesen, úgy lesz az igazi. Készítsék el feltétlenül így!

 

Egy másfajta szűzpecsenye receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.