Borókás vadragu

A borókás vadragu recept hozzávalói

babérlevél, borókabogyó, 1 evőkanál mustár, 1,5 dl tejföl, só, bors, fél teáskanál paradicsompüré, 3 fej hagyma, 8 dkg gomba (róka), 60 dkg gnocchi, 50 dkg szarvasgerinc

Borókás vadragu

Borókás vadragu

 

A borókás vadragu recept elkészítése

 

Úgy gondoljuk, azt senki sem vitatja, hogy a vadhúsnál kevés jobb dolog létezik. Mármint a konyhában, persze. Most szarvast választottunk, ragu készül belőle. Nézzék meg, hogyan, és próbálják is ki!

A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott szarvasgerincet. A szarvasgerinchez aktuális árat itt találnak.

Lepirítjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt, és ezeket is lepirítjuk. Felöntjük borókás, borókaleveles redukcióval  (redukciót úgy készítek hogy babérlevelet és borókabogyót 2 dl vízben lassú tűzön főzöm. Amikor jó erős, fűszeres levet kapok, akkor kész a redukció.).

Visszapirítjuk, majd addig öntjük fel újra, és pirítjuk vissza, míg meg nem puhul a hús. Az utolsó felöntésnél annyi folyadékot adunk hozzá, hogy a gnocchit bele tudjuk borítani, és lassú tűzön meg tudjuk főzni. Hozzáadjuk a tejfölt és a rókagombát. Mélyebb tányérban tálaljuk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

És még egy gnocchis recept, itt!

Cím
recipe image
Recept neve
Borókás vadragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.