Boros csirkecomb burgonyapürével

Hozzávalók, boros csirkecomb burgonyapürével

  • 1 evőkanál méz,
  • 1 teáskanál keményítő,
  • 5 dkg vaj,
  • 40 dkg burgonya,
  • 1 dl tej,
  • 0,5 dl tejszín,
  • 4 db csirkecomb,
  • 20 dkg szőlő,
  • 10 dkg mazsola,
  • 5 dl tokaji aszú,

 

Boros csirkecomb burgonyapürével, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Boros csirkecomb burgonyapürével, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A boros csirkecomb burgonyapürével recept elkészítése

 

A filézett csirkecombokat a bőrével együtt egy tálba tesszük. Bekenjük mézzel és felöntjük tokaji borral. Hűtőbe tesszük. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

A szőlőszemeket kimagozzuk. Kevés mézet teszünk egy forralóba. Mézkaramellt készítünk. Hozzáadjuk a mazsolát, és felöntjük tokaji borral. Egy kevés keményítőt vízben elkeverek, és a borhoz adom. Sorel közben kimagozza a szőlőt. Beledobom a magozott szőlőt is. Egyszer felforraljuk, és félretesszük.

A burgonyát sós vízben megfőzöm. Leszűröm. Tejet, tejszínt és a vajat hozzáadom, és habverővel összedolgozom. A csirkecombokat a borból kivesszük. Közepes lángon megsütjük. A burgonyapürével és a szőlős mártással tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Boros csirkecomb burgonyapürével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.