Bőrös csirkemell gnocchival

A bőrös csirkemell gnocchival recept hozzávalói

2 db bőrös csirkemell, só, oregánó, 30 dkg mascarpone, 50 dkg gnocchi, fél liter fehérbor, 1 köteg snidling, 3 dl tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 teáskanál paradicsompüré, provence-i fűszerkeverék

Bőrös csirkemell gnocchival

Bőrös csirkemell gnocchival

 

A bőrös csirkemell gnocchival recept elkészítése

 

Úgy döntöttünk, adunk most egy olyan egyszerű alapanyagot használó receptet, amiből valódi különlegesség lesz. Fontos tényező a pácolás, ezt tessék kalkulálni, amikor a recept elkészítése mellett döntenek, mert hagyni kell rá időt. És persze a köret sem lesz hétköznapi, tehát, nézzék meg, és készítsék is el így!

Ennél a receptnél kiemelten fontos a pácolás, nézzük, miként is tesszük meg ezt. A csirkemellet kettévágjuk, majd friss oregánóval bedörzsöljük, és egy tálba helyezzük. Ráöntjük a bort, és így, ha lehet, minimum 1 napig a hűtőben tartjuk. Célszerű betartani az időpontot, hogy az ízek átjárják a húst. A bőrös csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ha letelt a pác ideje, nekiláthatunk a sütés-főzésnek. A gnocchit forró sós vízben kifőzzük. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a paradicsompürét. Pirítjuk egy kicsit, utána jön a zúzott fokhagyma, majd a a mascarpone. Ebbe tesszük bele a vágott snidlinget, sózzuk, adunk hozzá egy kicsi tejszínt. Összeforraljuk, hozzáadjuk a kifőzött gnocchit, még egy kicsit összeforraljuk, és készen is vagyunk. Remek köret készül így!

A pácban érlelt csirkemellet kell egy serpenyőben kevés olajon kisütjük. Közepes lángon tegyük, mert arra figyelni kell, hogy a borban, tejben, sörben pácolt húsoknak nagy a víztartalmuk, ezért lassan sülnek át.

 

Egy másfajta csirkés receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bőrös csirkemell gnocchival
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.