Bőrös csirkemell gnocchival

A bőrös csirkemell gnocchival recept hozzávalói

2 db bőrös csirkemell, só, oregánó, 30 dkg mascarpone, 50 dkg gnocchi, fél liter fehérbor, 1 köteg snidling, 3 dl tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 teáskanál paradicsompüré, provence-i fűszerkeverék

Bőrös csirkemell gnocchival

Bőrös csirkemell gnocchival

 

A bőrös csirkemell gnocchival recept elkészítése

 

Úgy döntöttünk, adunk most egy olyan egyszerű alapanyagot használó receptet, amiből valódi különlegesség lesz. Fontos tényező a pácolás, ezt tessék kalkulálni, amikor a recept elkészítése mellett döntenek, mert hagyni kell rá időt. És persze a köret sem lesz hétköznapi, tehát, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Ennél a receptnél kiemelten fontos a pácolás, nézzük, miként is tesszük meg ezt. Azzal kezdünk tehát, hogy a csirkemellet kettévágjuk, majd friss oregánóval bedörzsöljük, és egy tálba helyezzük. Ráöntjük a bort, és így, ha lehet, minimum 1 napig a hűtőben tartjuk. Célszerű betartani az időpontot, hogy az ízek átjárják a húst. A bőrös csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ha letelt a pác ideje, nekiláthatunk a sütés-főzésnek. A gnocchit forró sós vízben kifőzzük. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a paradicsompürét. Pirítjuk egy kicsit, utána jön a zúzott fokhagyma, majd a a mascarpone. Ebbe tesszük bele a vágott snidlinget, sózzuk, adunk hozzá egy kicsi tejszínt. Összeforraljuk, hozzáadjuk a kifőzött gnocchit, még egy kicsit összeforraljuk, és készen is vagyunk. Remek köret készül így!

A pácban érlelt csirkemellet kell egy serpenyőben kevés olajon kisütjük. Közepes lángon tegyük, mert arra figyelni kell, hogy a borban, tejben, sörben pácolt húsoknak nagy a víztartalmuk, ezért lassan sülnek át.

 

Egy másfajta csirkés receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És, jöjjenek holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.