Bőrös malackaraj gyümölcsraguval

A bőrös malackaraj gyümölcsraguval recept hozzávalói

1 kg bőrös malackaraj csont nélkül, só, frissen őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál magos mustár, 2 db cukros-citromos vízben roppanósra főzött hámozott birsalma, 1 dl száraz fehérbor

A gyümölcsraguhoz:

3 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db zöldalma, 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 1,5 dl száraz fehérbor, só, frissen őrölt bors

Bőrös malackaraj gyümölcsraguval, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Bőrös malackaraj gyümölcsraguval, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A bőrös malackaraj gyümölcsraguval recept elkészítése

 

Az ünnepi ételek sorába tartozik, de ettől függetlenül bármikor elkészíthető. Szép piros, ropogós legyen, ez a lényeg!

Az egész malackaraj bőrét a húsig beirdaljuk, majd a húst lapjával nem teljesen félbevágjuk, és szétnyitjuk. A bőrös rész kivételével vékonyra klopfoljuk, és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a magos mustárral fűszerezzük. A bőrös malackarajhoz aktuális árat itt találnak.

A főtt birsalmákat négybe vágjuk, kimagozzuk, majd vékonyan felszeleteltjük, és egyenletesen elosztjuk a karajon. Ezután szorosan felgöngyöljük, kötöző zsineggel megkötözzük, majd kívülről is sózzuk, borsozzuk, és a bőrös felével felfelé tepsibe fektetjük.

Meglocsoljuk a fehérborral, két deci vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben majdnem puhára pároljuk, majd a fólia nélkül, piros-ropogósra sütjük.

A gyümölcsraguhoz olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a hámozott, kicsi kockákra darabolt almát, az aszalt vegyes gyümölcsöt, és ráöntjük a száraz fehérbort. Kevés sóval, borssal ízesítjük, és ha felforrt, lassú tűzön 5-6 perc alatt készre főzzük.

Tálaláskor, a félujjnyi vastagra szeletelt bőrös malackarajt párolt rizzsel körítjük, és gyümölcsragut kanalazunk mellé.

 

Egy másik malacreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is. Mert van másik!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bőrös malackaraj gyümölcsraguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.