Bőrös malacpecsenye

A bőrös malacpecsenye recept hozzávalói

4 szelet malackaraj, 2 dkg fokhagyma, grill fűszerkeverék, só, bors, 50 dkg fejeskáposzta, 5 dkg hagyma, 0,5 dl olaj, 2 dkg cukor, 0,5 dkg őrölt kömény

Bőrös malacpecsenye

Bőrös malacpecsenye

 

A bőrös malacpecsenye elkészítése

 

A zsenge malachúsnál kevés jobb alapanyag akad a konyhában, de tudjuk, tény, hogy malackarajt nem használunk mindennap, ezért az első, hogy kalkulálunk, itt találnak tájékoztatót az árakról.

Azonban, hangsúlyozzuk ismét, igazi különlegességről van szó, javaslatunk szerint elsődlegesen ünnepi asztalról szól, de természetesen, ha megengedhetik maguknak, sűrűbb vendég is lehet a konyhában! Nincs más hátra, nézzék meg a receptet, és készítsék is el így otthon!

A malackaraj elkészítése:

A karajt felszeleteljük, megklopfoljuk, a bőrét bemetsszük. Megsózzuk, a grill fűszerkeverékkel ízesítjük még, majd megkenjük reszelt fokhagymával. Megborsozzuk, és szép pirosra sütjük.

A hús mellett süthetünk néhány szelet zöldpaprikát és fokhagymagerezdet is. Köretként adhatunk hozzá még cikkekre vágott sült burgonyát.

A párolt káposzta elkészítése:

A hagymát vékony félkarikára felvágjuk. A káposzta torzsát kivágjuk, majd felszeleteljük úgy, hogy szép szálas legyen. Ha összevágtuk picit megsózzuk.

Olajban cukrot karamellizálunk, beletesszük a köményt, hagyjuk kipattogni. Hozzáadjuk a szeletelt a hagymát, és üvegesre hevítjük. Rátesszük a káposztát, kevés ecetet öntünk rá, és roppanósra pároljuk. A kész káposztához keverjük a cikkekre vágott almát, valamint a beáztatott aszalt szilvát.

És végül, amikor elkészültek, tálalják így:

A káposztát a tál egyik felére tesszük, a másik oldalra a sült cikaburgonya kerül, majd esztétikusan  feltesszük a hússzeleteket.

 

Itt javaslunk egy különleges húsgombóclevest!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bőrös malacpecsenye
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.