Bőrös süldő szilvával és savanyú káposztával

Hozzávalók, bőrös süldő szilvával és savanyú káposztával

1 kg süldőcomb bőrrel
fél kg savanyú káposzta
fél kg szilva
só, bors
köménymag
1 dl sör
1 kg burgonya
20 dkg füstölt szalonna
5 evőkanál barnacukor
1 dl fehérbor

 

Bőrös süldő szilvával és savanyú káposztával

Bőrös süldő szilvával és savanyú káposztával

 

A bőrös süldő szilvával és savanyú káposztával recept elkészítése

 

A befűszerezett süldőcombot sütőben készre sütjük. Kezdő háziasszonyoknak javaslom, hogy vágják be a bőrét, locsolgassák sörrel, hogy szép piros legyen. A süldőcomb aktuális árát itt találják.

Ennél az ételnél a köret lesz különleges. A savanyú káposztát a kockára vágott füstölt szalonnán megsütjük. A süldőcomb visszamaradt zsiradékában a karikára vágott főtt burgonyát átpirítjuk. Petrezselyemzöldet is tehetünk hozzá.

A barnacukrot karamellizáljuk, köménymagot szórunk bele, hozzátesszük a felezett szilvát, fehérborral felöntjük, átforraljuk. Tálaláskor a savanyú káposzta és a burgonya mellé tálaljuk.

Egy más karakterű süldőreceptért kattintsanak ide!

A meglepetés pedig egy fagyis tányérdesszert:

 

2

2

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bőrös süldő szilvával és savanyú káposztával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.