Bőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával

A bőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával recept hozzávalói

  • 60 dkg karaj,
  • 30 dkg tészta,
  • 1 db alma,
  • negyed fej kelkáposzta,
  • 1 szál póréhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 1 kávéskanál cukor,
  • 1 dl olaj,
  • 2 dl fehér bor,
  • köménymag,
  • 1 kávéskanál méz,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • kis fej hagyma,
  • 2 db babérlevél
Bőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával

Bőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával

 

A bőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával recept elkészítése

 

A süldőbordát nem fényeznénk, önmagáért beszél, ellenben az, amit most köretként adtunk, bizony önmagában is megállja a helyét. Szóval, nézzék meg, próbálják ki, így is, úgy is!

A bordákat felszeleteljük és kiklopfoljuk. A pác alapanyagait egyben felforraljuk, majd ha kihűlt, a bordákra öntve 24 óráig hűtőben tartjuk. A süldőbordához aktuális árat itt találnak.

A kelt kb. 2 × 2 cm-es darabokra vágjuk, szintúgy az almát is. Kevés olajon a karikára vágott póréhagymát megpirítjuk a kelkáposztával, a cukorral, sózzuk, borsozzuk, kevés borral és az almával összepároljuk. Mikor elfőtte a levét, összepirítjuk a kifőtt tésztával.

A bordákat lassú tűzön megsütjük. Mikor megsült, a bort, és kevés páclevet aláöntve gyorsan beforraljuk, ezzel a szafttal tálaljuk.

Ha húsos receptek között szeretne böngészni, itt teheti meg.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.