Bőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával

A bőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával recept hozzávalói

  • 60 dkg karaj,
  • 30 dkg tészta,
  • 1 db alma,
  • negyed fej kelkáposzta,
  • 1 szál póréhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 1 kávéskanál cukor,
  • 1 dl olaj,
  • 2 dl fehér bor,
  • köménymag,
  • 1 kávéskanál méz,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • kis fej hagyma,
  • 2 db babérlevél
Bőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával

Bőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával

 

A bőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával recept elkészítése

 

A süldőbordát nem fényeznénk, önmagáért beszél, ellenben az, amit most köretként adtunk, bizony önmagában is megállja a helyét. Szóval, nézzék meg, próbálják ki, így is, úgy is!

Azzal kezdünk most, hogy a bordákat felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. A pác alapanyagait egyben felforraljuk, majd ha kihűlt, a bordákra öntve 24 óráig hűtőben tartjuk. A süldőbordához aktuális árat itt találnak.

A kelt kb. 2 × 2 cm-es darabokra vágjuk, szintúgy az almát is. Kevés olajon a karikára vágott póréhagymát megpirítjuk a kelkáposztával, a cukorral, sózzuk, borsozzuk, végül pedig kevés borral, valamint az almával összepároljuk. Mikor elfőtte a levét, összepirítjuk a kifőtt tésztával.

A bordákat lassú tűzön megsütjük. Mikor megsült, a bort, és kevés páclevet aláöntve gyorsan beforraljuk, végül ezzel a szafttal tálaljuk.

 

Egy remek malacreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.