Burgonyás fasírt

Hozzávalók, burgonyás fasírt

  • 25 dkg hús (főtt, sült),
  • 25 dkg burgonya,
  • 1 db tojás,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só,
  • bors,
  • liszt,
  • tojás,
  • zsemlemorzsa,
  • olaj

 

Burgonyás fasírt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Burgonyás fasírt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A burgonyás fasírt elkészítése

 

Maradék sült húst vagy pörköltet vehetünk a burgonyás fasírthoz. Körülbelül 25 dekányi húst apróra összevágunk, és 25 deka főtt, áttört burgonyával, egy tojással, egy csokor összevagdalt petrezselyemmel összedolgozzuk.

Ha túl száraz lenne, egy kevés pecsenyelevet is adunk hozzá, ha túl ízetlen, akkor utánasózzuk, borsozzuk. Lapos fasírtpogácsákat formázva belőle, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban, erős lángon mindkét felét megsütjük.

Ha szeretne megnézni még további fasírtrecepteket (köztük hétköznapit, különlegeset és nagyon különlegeset), akkor nézzen körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válasszon a fenti mellé egy másikat, készítse el:). És persze várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
Recept neve
Burgonyás fasírt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.